donderdag 4 augustus 2011

03/08 Dag 5: Monterey–San Francisco

We slapen nog steeds niet super, vannacht werden we bijvoorbeeld wakker van een alarm ergens op de camping dat een half uur lang door bleef gaan.. Maar dat mag de pret niet drukken en we staan om 06:30 op om te ontbijten.
Een paar foto’s van hoe wij slapen, op verzoek van opa en oma:
Niels ligt bovenin
IMG_0326
Mijn bed is overdag een eettafel en ‘s avonds een bed
IMG_0327
Hier slapen Saskia en Izaak. Rechts is het badkamertje te zien
IMG_0328
Na het ontbijt werk ik het weblog bij en vertrekken we om 08:45 uur richting San Francisco. Het is ongeveer 200 kilometer rijden, maar we doen lekker rustig aan. Het weer is anders dan we gewend zijn de afgelopen dagen. We begonnen de dag met bewolking en het was redelijk koud. Na een uurtje rijden gingen we boodschappen doen in Gilroy. Deze plaats staat bekend om z’n knoflook en inderdaad, toen we de camper uitstapten kwam de knoflookgeur je tegemoet. Boodschappen deden we daar in een mooie Walmart Supercenter. Ze hadden hier écht alles!
IMG_0235
Toen we de Walmart uitliepen, scheen opeens de zon. Wat een timing! We hoopten dat de mist bij de Golden Gate Bridge nu ook snel zou oplossen. Het was zeker nog anderhalf uur rijden naar San Francisco, maar de tijd gaat snel voorbij tijdens het rijden. Af en toe heb je zulke mooie uitzichten!
IMG_0240
Om 12:30 uur kwamen we aan bij de Golden Gate Bridge en reden we er overheen. Het was er helaas bewolkt en erg koud terwijl we vijf minuten eerder nog in de volle zon reden.. Bij het uitzichtpunt hebben we wat foto’s gemaakt.
IMG_0257
IMG_0270
IMG_0271
Daarna reden we gelijk door naar de camping, Marin RV Park, waar we twee nachten zullen staan. We installeerden ons en liepen vervolgens naar de Ferry die ons naar het centrum van San Francisco bracht. Het was een super snelle boot en binnen een half uur stonden we in het centrum.
IMG_0277
IMG_0279
IMG_0290
IMG_0284
Bij aankomst zagen we mensen van een tokkelbaan afgaan. Dat wilde Niels ook wel!
IMG_0292
DSCF1484
Vervolgens liepen we door naar California Street. Daar begint zo’n Cable Car die over de steile wegen van San Francisco gaat. We konden zo instappen, er stond geen rij! De cable car ging langs Chinatown en wij stapten uiteindelijk op Taylor Street.
IMG_0295
Op Taylor Street zetten we Grace Cathedral op de foto en lopen we naar het Cable Car Barn Museum. Gelukkig lopen we bergaf!!
IMG_0296
IMG_0300
Het Cable Bar museum is gratis. Op de plek van het museum is een soort knooppunt van de verschillende cable car lijnen. Hier leren we ook hoe de cable car de steile heuvels op kan. We zagen in de cable car al een mannetje die aan een grote hendel stond te trekken. Het blijkt dat hij dan iets vastklemt aan een ondergrondse kabel en zo wordt meegetrokken. Om te stoppen laat hij de kabel los en zet hij de cable car op de handrem.
IMG_0304
Na het museum liepen we door naar Chinatown. Dat was weer een stukje afdalen. Chinatown is toch wel een heel bijzonder stukje San Francisco. Opeens ben je in China beland. Iedereen spreekt Chinees en alle winkels zijn Chinees. We kochten wat souvenirs en liepen over de hoofdstraat van Chinatown.
IMG_0308
IMG_0309
IMG_0316
Na Chinatown begonnen we trek te krijgen. We liepen door naar Union Square Park en zagen dat er een Cheesecake Factory in de Macy’s zit. We hebben goede verhalen gehoord over dit restaurant dus we besluiten er naartoe te gaan. In de lift raakten we in gesprek met een Vlaamse die ons vertelde dat ze hier een uitgebreid menu hebben en dat alles overheerlijk is. Omdat het druk was kregen we een apparaat mee dat gaat trillen als je tafeltje vrij is. We moesten ruim een half uur wachten, maar het was het meer dan waard. Serveerder Bill nam de bestelling op en we kregen al snel onze halve liters cola.
Izaak nam de Bang Bang Chicken, gekruid kip gerecht met garnalen en rijst. Niels en Saskia namen een hamburger en ik nam de Orange Chicken.
IMG_0320
IMG_0322
IMG_0323
IMG_0324
Het smaakte erg goed en de service was ook erg goed. Na het eten gingen we terug naar de Ferry die ons in een razend tempo weer terugbracht. Om 21:00 uur waren we weer terug in de camper na een hele leuke dag.

6 opmerkingen:

  1. hey celine,
    ik heb de hele tafel onder gekwijld toen ik die orange chicken zag. heb je wel alles opgegeten???

    groeten marc

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bakkertjens, camper-cowboys!
    Leuke blog, we rijden met jullie mee. Zag er lekker uit Izaak, die gang bang chicken. Weer vrijgelaten uit Alcatraz? Ben afscheidsavond Vd Sar voor jullie aan het downloaden.
    Groet,
    Raaf

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @marc,
    Haha, ik dacht al dat je dit gerecht lekker zou vinden. En nee, ik kreeg niet alles op. Eigenlijk had ik een doggybag voor je moeten meenemen, want ik kreeg wel een ENORM groot bord. Hoe is het weer in Nederland? Is het al zomer bij jullie?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @Arie,

    Alcatraz was leuk te zien waar gangster Al Capone heeft vastgezeten. Verder is San Francisco een erg leuke stad, meer stijl en charisma dan LA. In de haven nog een wo 2 sub marine onderzeeboot gespot, the USS Pampito, origineel exemplaar, prachtig om te zien ! We genieten met bakken vol ! Hotdog groet i.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. vorige dag en deze dag was het lekker weer maar volgende week gaat het regenen.
    gelukkig gaan we bijna op vakantie

    BeantwoordenVerwijderen