maandag 15 augustus 2011

13/08 Dag 15: Zion–Bryce Canyon

Vandaag verlaten we Zion en gaan we richting Bryce Canyon rijden. Om 07:30 uur gingen we ontbijten en om 08:30 uur reden we weg van deze prachtige camping. Via de Mount Carmel Tunnel verlieten we Zion National Park. We waren er erg vroeg en hoefden maar een minuutje te wachten voordat we de tunnel in mochten. Direct na de tunnel stopten we om een wandeling te maken, de Canyon Overlook Trail. Deze trail van ongeveer een uur (heen en terug) bracht ons naar een punt waar we een prachtig uitzicht hadden over Zion. We liepen langs steile afgronden en hadden onze bergschoenen in de camper gelaten, maar we hadden het gehaald.
DSCF2348
DSCF2354
Op terugweg kwamen we erachter dat in deze canyon je je stem lang blijft horen. Voor Niels een reden om eens lekker hard al z’n favoriete woorden en liedjes te bulderen en de echo te horen.
Om 10:00 uur reden we verder richting Bryce. Al snel zagen we een paar auto’s langs de kant staan met fotograferende mensen ernaast. Wij stopten ook en zagen drie Bighorn Sheeps! Twee mannetjes en één vrouwtje. Wauw!
DSCF2364
We vervolgden onze weg naar Bryce en stopen af en toe nog op een uitzichtpunt om wat mooie foto’s te maken. Het landschap verandert continu en soms weet je niet meer waar je moet kijken, zo mooi is het!
DSCF2368
DSCF2375
IMG_0903
Om 13:00 uur kwamen we aan op de camping. Ruby’s Inn Campground. Het zijn niet van die enorme plekken als in Zion, maar we staan in ieder geval weer met een volledige hook-up. Het zonnetje scheen, dus we gingen met z’n allen naar het zwembad om af te koelen. Helaas kwam er steeds meer bewolking en werd het kouder.
DSCF2387
DSCF2395
Om 15:00 uur gingen we met de shuttlebus Bryce Canyon in. Eerst gingen we helemaal naar Bryce Point voor het geweldige uitzicht. De zon was er niet meer, maar het was alsnog prachtig.
IMG_0918
DSCF2413
IMG_0909
Vervolgens namen we de shuttlebus naar het Visitor Center. Daar keken we een documentaire over Bryce Canyon, erg leerzaam!, en vroegen we aan de ranger welk dier we vanochtend gespot hadden (de Bighorn Sheep). De ranger zei dat we erg ‘lucky’ waren met onze vondst, het komt maar weinig voor dat ze vlakbij de weg staan.
Op de parkeerplaats stond trouwens een echte oude Amerikaanse auto:
DSCF2444
Eenmaal terug bij de camper gingen we snel avondeten, want we zouden om 18:30 uur naar een rodeo gaan. Er rijdt een treintje vanaf de camping naar de plek waar de rodeo gehouden wordt. Het treintje zat uiteindelijk vol met Nederlanders die ook voor het eerst een rodeo gingen bezoeken. De kaartjes kostten 10 dollar per persoon (Niels en ik mochten voor de kinderprijs van 7 dollar p.p. naar binnen). De tribunes zaten stampvol en we konden gelukkig nog een plekje vinden.
IMG_0927
IMG_0929
De rodeo begon met wat technische problemen. De geluidsinstallatie werkte niet, waardoor het volkslied niet kon worden afgespeeld en de microfoon het niet deed. Dat werd al snel opgelost en toen kon het beginnen. Eerst werden er een paar wilde paarden losgelaten waar cowboys opzaten.
DSCF2459
Vervolgens was het de beurt aan kleinere cowboys, sommigen waren pas 4-5 jaar oud, die zo lang mogelijk moesten blijven zitten op wilde schapen.
DSCF2462
Hierna was een barrel race, zo snel mogelijk met je paard om drie barrels heen racen.
DSCF2469
Oudere cowboys mochten op stieren hun kunsten laten zien. Dit duurde erg lang en ging een beetje mis omdat de stieren niet terug wilden lopen naar hun uitgang.
DSCF2470
Het main event was met een lasso proberen een kleine stier te vangen. Een stier werd gelanceerd en twee cowboys ter paard achtervolgden de stier om hem met een lasso te pakken te krijgen. Soms lukte het niet, maar het kwam ook voor dat er een ‘head catch and a leg catch’ tegelijk was.
Na afloop moesten we teruglopen want het treintje was stuk.. Het was maar een kwartiertje lopen, dus dat was geen probleem. Op de camping gingen we nog wat hout laten branden en marshmallows eten. Het vuur was maakte ons weer lekker warm, want op de tribune was het erg koud.
DSCF2482
Om 22:30 uur deden we het vuur uit en gingen we slapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten