dinsdag 2 augustus 2011

31/07 Dag 2: Los Angeles

Om 23:00 ‘s avonds werd ik voor het eerst wakker. Ik dacht er al een hele nacht op te hebben zitten, maar ik bleek pas één uur geslapen te hebben. Ahh, dus dit is nou een jetlag?! Vervolgens ben ik elk uur nog wel een keertje wakker geworden, tot ik om 04:00 uur besloot dat ik lang genoeg geslapen had. Saskia en Izaak waren ook al wakker, ook zij hadden bijna geen oog dicht gedaan vannacht. Niels sliep echter als een roos en werd uiteindelijk door ons wakker.
Om 06:30 gingen we naar het ontbijt in de lounge. Voor 15 dollar extra hebben we voor vier personen twee dagen lang gratis ontbijt. Ons motto: ‘pakken wat je pakken kan!’ kwam ook deze keer weer goed van pas. We stortten ons op de heerlijke zoete broodjes, croissants en vers fruit en met goed gevulde magen gingen we op pad. Onze huurauto konden we om 08:00 uur ophalen in het Marriot hotel, gelegen naast ons Hilton hotel. Daar ging ik even snel online om het blog van gisteren online te zetten en snel wat nieuws te checken, terwijl Saskia en Izaak naar Hertz gingen voor de auto. We kregen een witte Spyder Eclipse cabrio. Hij ziet er best hip uit, maar we pasten er maar nèt in met z’n vieren. Ach, het is maar voor een dagje, dus dat maakte niet uit. 
IMG_0059
Nadat we eerst met moeite hadden uitgevogeld hoe het dak eraf ging, konden we naar onze eerste bestemming: Venice Beach. De TomTom bracht ons er keurig heen en we maakten voor het eerst kennis met het verkeer in Los Angeles. Al die rijstroken, soms wel zes dezelfde kant op, maakten het rijden er niet gemakkelijk op. Ook mag er wel geïnvesteerd worden in een nieuw wegdek. Overal zitten grote gaten en scheuren in de weg! Een voorbeeld:
IMG_0073
Venice Beach was niet zo speciaal. Ja, het is een mooi, groot zandstrand, maar er was bijna niemand omdat het bewolkt was. Venice Beach was eigenlijk meer een grote speelplaats voor Mexicanen, dan een toeristische trekpleister. 
IMG_0027
IMG_0030
De volgende stop was het Getty Center. Vlak voor we daar aankwamen begon het keihard te regenen. Dat hebben wij weer.. Rijden we eindelijk in een cabrio, regent het.. Snel maar even een zijstraatje in om ons dak er op te doen…
IMG_0031
Het Getty Center was niet zo interessant. Er hingen wat schilderijen en de architectuur was nogal apart. We kwamen er eigenlijk vooral voor het uitzicht over Los Angeles, maar omdat de regen net aan het verdampen was kon je helaas weinig zien. 
IMG_0040
IMG_0048
Daarna was het tijd om het Hollywood sign op de foto te zetten. De TomTom moest even zoeken, maar uiteindelijk hebben we in een buitenwijk mooie foto’s kunnen maken.
IMG_0065
Inmiddels was de zon gaan schijnen en wilden we naar downtown LA gaan. Helaas deed de TomTom erg moeilijk. Hij stuurde ons door allerlei kleine straatjes in de buitenwijken van LA en op een gegeven moment kwamen we zelfs op een doodlopende weg. Dan maar geen downtown LA, we gingen direct naar Hollywood. Daar liepen we lekker in het zonnetje over de Walk of Fame.
DSCF1255
IMG_0076
IMG_0080
Niels op de foto met een Stormtrooper (Starwars)
DSCF1258
Het was inmiddels 16:00 en ik voelde me echt moe worden. We besloten maar terug te gaan en onderweg ergens te eten. We reden meteen de file in en kwamen pas om 17:00 uur aan bij de Sizzlers. We dachten dat er nog geen hond zat te eten, maar het restaurant zat bijna vol. De Sizzlers was een aparte ervaring. Je bestelt vooraf je eten, waarna je een tafeltje zoekt. Vervolgens ga je naar de ‘endless salad bar’ voor een voorgerecht, als je weer zit komt de serveerster zich voorstellen, en meteen als je voorgerecht op is komt het hoofdgerecht op tafel. Voor het nagerecht kon je weer terug naar de endless salad bar. Volgen jullie het nog? Het ging voor ons ook erg snel, maar het eten smaakte wel erg goed. Na het toetje gingen we weer terug naar het hotel om te relaxen. We waren allemaal erg moe. Niels viel zelfs meteen in slaap toen hij in eenmaal op bed lag. Ook de rest ging vroeg slapen. Ik werkte het weblog wat bij en ging om 20:30 m’n bed in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten