woensdag 17 augustus 2011

15/08 Dag 17: Torrey (Capitol Reef)–Arches

Het was een ijskoude nacht in Torrey, maar desondanks hebben we heerlijk geslapen. Om 07:30 uur moesten we wakker worden om te ontbijten. We sneden het versgebakken brood aan en hadden vanaf de picknicktafel een prachtig uitzicht.
DSCF2684
Om 08:30 uur was het tijd om te vertrekken. Helaas moeten we deze camping alweer zo snel verlaten. Alleen al voor het uitzicht zouden we hier nog een dag willen blijven! In Torrey haalden we gelijk wat broodjes bij de Subway voor tussen de middag.
Na Torrey reden we Capitol Reef binnen, gek genoeg hoef je hier geen pas te laten zien bij binnenkomst. Bij een viewpoint maakten we foto’s en reden hierna door naar het visitor center.
IMG_1020
IMG_1021
In het Visitor Center kocht Niels, naar aanleiding van het miniconcert van gisteravond, een native american flute. Hier gaan wij nog veel plezier aan beleven..
Vlakbij het Visitor Center stonden fruitbomen waar je gratis fruit kon plukken. Dat deden we ook, maar alleen de appel en peren stonden in bloei. We hoopten ook perziken en abrikozen te plukken..
DSCF2694
DSCF2699
Na het fruit plukken en een kort bezoek aan het schoolhouse gingen we weer op pad richting Arches. Het was bijna 250 kilometer rijden, een lange rit dus. Het grootste deel van de rit ging over lange rechte wegen in de woestijn. We stopten dan ook alleen om ons Subway broodje op te eten.
Om 13:30 uur kwamen we aan in Arches NP. We stopten gelijk bij het Visitor Center om alvast in te checken voor de wandeling die we morgen gaan maken met een ranger.
DSCF2704
Vervolgens reden we door het park en stopten we bij meerdere viewpoints om foto’s te maken.
DSCF2711
DSCF2719
IMG_1024
Om 15:30 uur kwamen we bij de camping, Devils Garden Campground, aan en zochten gelijk ons plekje, nummer 52, op. Een enorme plek zonder hook-up, maar wel midden in de natuur! Niels en ik bleven de rest van de middag bij de camper en klommen op de rotsen bij onze plek terwijl Saskia en Izaak nog een wandeling naar Landscape Arch maakten.
DSCF2764
DSCF2753
‘s Avonds aten we pannenkoeken en gingen we de zonsondergang bekijken op de Delicate Arch. We kozen ervoor om de korte maar steile wandeling te doen in plaats van de lange wandeling van 3 mijl. We stonden hierdoor iets verder weg van de arch, maar hadden er alsnog goed zicht op.
DSCF2766
DSCF2771
Bij terugkomst op de camping was het donker geworden en maakte Niels weer een kampvuur.
IMG_1045
Alle nachtdieren kwamen inmiddels ook tot leven. Over de grond liepen allerlei enge insecten en we hoorden wat geritsel in de struiken. Opeens zagen we een soort muis uit de bosjes springen. Het bleek de kangaroo rat te zijn, dit dier kan 3 feet de lucht in springen en 6 feet vooruit!
Het was ook nog een hele challenge om alle muggen en andere vliegende wezens buiten de camper te houden. Het mislukte deels en voor we eindelijk konden slapen hebben we er een flink aantal moeten doden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten