maandag 22 augustus 2011

20/08 Dag 22: Lake Powell (Page)–Grand Canyon

Het was een verschrikkelijk warme nacht in Lake Powell. We waren, mede door het tijdsverschil, vroeg wakker. Er liepen om 06:00 uur ‘s ochtends veel hazen over de camping. Op elke camping zien we ‘s ochtends veel wildlife, maar hazen hadden we nog niet gespot.
DSCF3213
Vandaag moeten we weer flink wat uren in de camper rijden om de Grand Canyon te bereiken. Rond 09:00 uur vertrokken we, maar eerst moesten er nog wat boodschappen gedaan worden. In Page is een Walmart Supercenter, dus dat kwam perfect uit. We weten inmiddels prima de weg in de Walmart en iedereen zoekt z’n favoriete producten op. Een uur later waren we klaar en gingen we op weg naar de Grand Canyon.
We wilden ook nog de horseshoe bend zien, dus na 5 minuutjes rijden, konden we alweer uitstappen. Het was nog een flinke wandeling in de hitte door mul zand. Het uitzicht was de wandeling meer dan waard!
IMG_1287
IMG_1288
DSCF3232
Rond het middaguur stopten we in Cameron, een indianendorpje. Daar liepen we een souvenirwinkel in en lunchten we in de camper. Izaak raakte in gesprek met een Amerikaan over de Grand Canyon. Deze man vond het niet meer dan ‘just a hole in the ground’. Zo zien wij dat uiteraard niet en gingen om 13:30 uur weer op weg richting de Grand Canyon.
IMG_1296
Om 15:00 uur kwamen via de east entrance de Grand Canyon binnen. Meteen was er een mooi uitzichtpunt: Desert View. Daar bezochten we de Watchtower en maakten we foto’s van het uitzicht.
IMG_1302
IMG_1301
IMG_1299
Vervolgens stopten we nog op Moran Point en Grandview Point.
IMG_1316
IMG_1312
En route naar de camping reden we langs een elk die langs de weg stond te grazen. Altijd leuk als we wildlife langs de kant van de weg zien!
IMG_1320
De camping, Mather Campground, is een non-hookup camping. We hadden wel een prachtig grote plek, nummer 69.
DSCF3295
‘s Avonds steken we de barbecue (alweer) aan en wordt het buiten lekker fris. Om 19:15 uur zou de zon ondergaan en we wilden graag de ondergaande zon in de Grand Canyon zien. We waren maar nèt op tijd, maar het was echt heel mooi.
DSCF3308
DSCF3317
IMG_1345
We moesten teruglopen in het donker, maar we konden het gelukkig vinden! We staken het kampvuur aan en het werd zelfs een beetje koud op de camping. Waarschijnlijk zullen we wel beter slapen dan in de hitte van de afgelopen dagen!

1 opmerking:

  1. Vanmorgen vroeg hebben we dag 21 gelezen. Daarna zij we een dagje naar het strand gegaan in Castricum.Toen we om 19.00 thuiskwamen hebben we
    dag 22 gelezen en bekeken. Jullie maken prachtige
    tochten. Daarna las ik je mailtje om te skypen.
    daar was ik dus te laat voor. Misschien komt er nog een gelegenheid om het te doen groetjes en een
    mooie laatste week.

    BeantwoordenVerwijderen