zaterdag 20 augustus 2011

18/08 Dag 20: Moab–Monument Valley

We begonnen de dag met een relax ochtend. We hoefden pas om 11:00 uur van de camping af, dus we konden voor het eerst in een lange tijd weer uitslapen. Van uitslapen kwam helaas weinig. Door de hitte ‘s nachts was iedereen behalve Niels (die slaapt overal doorheen) rond zevenen al wakker. We ontbeten uitgebreid en gingen daarna nog even relaxen in de camper.
DSCF2940
Om 10:45 uur vertrokken we richting Monument Valley. Weer reden we over lange, rechte wegen en iedereen zat weer op z’n vaste plek. Izaak achter het stuur, Saskia als navigator en Niels en ik op de loungebank/bed.
We stopten om 12:30 uur in Bluff, Utah, om te lunchen in het Twin Rock Café. Ze hebben hier een uitgebreide lunchkaart en de porties zijn groot (en lekker!).
DSCF2951
IMG_1141
Een paar kilometer na Bluff sloegen we af naar Sand Island waar je Petroglyphs (oude rots tekeningen) kan vinden en de San Juan River in kan gaan. Niels ging de rivier in, maar de stroming was erg sterk waardoor hij er niet in kon zwemmen. De rest ging lekker pootje baden en een beetje zonnen (echt bruin zijn we nog niet…).
DSCF2955
DSCF2961
IMG_1150
Na een half uurtje gingen we hier weer weg om door te rijden naar het Goosenecks State Reserve. Hier hebben we een mooi uitzicht over de San Juan River die door de bergen kronkelt.
IMG_1154
IMG_1157
Vervolgens was het tijd om naar Monument Valley te rijden. Je ziet de beroemde rotsen al vanuit de verte opdoemen, maar het duurt nog lang voordat je het beroemde 13 mijl bord hebt bereikt voor dé foto.
IMG_1160
Als je in de middag naar Monument Valley rijdt, heb je tijdens het nemen van dé foto tegenlicht. Veel mensen rijden dan ook ‘s ochtends vroeg nog even terug naar deze plek om een foto met goed licht te maken. Wij zullen dat waarschijnlijk niet doen.
Bij het 13 mijl bord stapten we uit en gingen we midden op de weg staan om de beste foto te maken. Don’t worry, er rijdt bijna niemand op de weg en tegenliggers zie je al vanuit de verte aankomen.
IMG_1166
DSCF2978
We reden Monument Valley binnen en voordat we de camping opzochten, gingen we nog even langs het Visitor Center. Vanaf het terras van het Visitor Center heb je wél goed licht op de rotsen, dus hier maakten we nog veel foto’s.
IMG_1171
DSCF3002
IMG_1176
DSCF3006
In de giftshop hing het trouwens helemaal vol met John Wayne posters en andere merchandise van hem.
DSCF2998
Om 17:00 uur was het tijd om richting de camping, Gouldings Campground, te gaan. De zon verdween inmiddels achter de wolken en het begon hard te waaien in Monument Valley. Vooral na het avondeten was buiten zitten onmogelijk aangezien je gezandstraald werd.
IMG_1181
‘s Avonds begonnen de wolken er dreigender uit te zien en toen het eenmaal donker was begon het te onweren. Izaak en ik gingen nog op het terras bij de receptie zitten om het weblog online te zetten en hadden een mooi uitzicht op het geflits. Rond 21:30 uur begon het ook op de camping te regenen, dus gingen we maar slapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten