vrijdag 19 augustus 2011

17/08 Dag 19: Moab

Vandaag gaan we lekker een dagje in een Jeep crossen over de dirtroads nabij Moab. Izaak gaat al vroeg de jeep halen en komt tijdens het ontbijt langs crossen met een mooie witte Jeep.
IMG_1083
We passen er gelukkig met z’n vieren in en gaan om 08:30 uur op pad. We rijden eerst een stukje nog over asfalt langs de Colorado River en gaan vervolgens de dirtroad (potash road) op. Meteen bij het eerste steile stuk werden we opgehouden door een vrachtwagen die stilstond met pech. Er was gelukkig een graafmachine die hem omhoog probeerde te slepen, maar het duurde minstens een kwartier voor de weg weer vrij was.
IMG_1088
Toen we de vrachtwagen eindelijk voorbij reden, kon het avontuur pas echt beginnen. We werden flink door elkaar geschud in de Jeep. Het leek erop dat door heftige buien afgelopen week de weg veel slechter was dan het zou moeten zijn. Er was veel zand weggespoeld waardoor je niet lekker kon doorrijden. We moesten ons een weg banen over stenen en hadden maar een gemiddelde van 7 mijl per uur. Wel hadden we af en toe een prachtig uitzicht.
IMG_1092
IMG_1099
DSCF2866
Wat we nogal hilarisch vonden, was dat we onderweg in de middle of nowhere een wc tegen kwamen MET wc papier!! Geweldig toch?!
IMG_1100
Na de wc stop zag Niels in de verte meerdere Desert Bighorn Sheeps rondhuppelen.
DSCF2864
We namen vervolgens de afslag naar Musselman Arch. De weg werd gelukkig wat beter en we konden het tempo opvoeren! Bij Musselman Arch namen we wat foto’s en gingen Izaak en ik over de arch lopen. Het lijkt van een afstand heel smal, maar als je er eenmaal overheen loopt, valt het best mee.
DSCF2876
IMG_1104
Na de Musselman Arch reden we een stukje terug om de Schäfer Trail te rijden. Vanuit de verte zie je de weg al lopen en het is enorm steil! Saskia vond deze trail hartstikke eng niet zo leuk en keek liever niet de afgrond in.
IMG_1118
DSCF2912
Via de Schäfer Trail, die er trouwens erg goed bij lag, reden we Canyonlands NP binnen en we zochten een plekje waar we konden lunchen. Bij ?? hadden ze picknicktafels in de schaduw en daar aten we onze broodjes op.
DSCF2889
Na het eten gingen we langs een aantal uitzichtpunten, Grand View Point, met uitzicht over Canyonlands.
IMG_1127
IMG_1131
DSCF2895
We daalden af terug naar Moab via de Long Canyon Trail. Deze trail was erg stoffig. Elke keer als er geremd werd, kreeg vooral de achterbank de volle laag. Onderaan de trail zaten we allemaal onder het stof! Onderweg hadden we nog een moeilijke passage onder een rots door.
IMG_1137
DSCF2921
DSCF2922
De Jeep reed erg lekker, maar had wel last van de hitte. Hij sloeg een paar keer zomaar af. Heel raar, maar gelukkig zijn er geen ongelukken gebeurd.
Onderaan de Long Canyon Trail reden we terug richting Moab, maar namen nog even de afslag naar Red Cliff Lodge. We wilden daar in het restaurant even lekker iets drinken. Helaas kon dat niet.. Het restaurant ging pas om 17:00 uur en gewoon iets drinken op deze mooie locatie kon blijkbaar niet.
Teleurgesteld liepen we maar wat rond in het cowboy museum in de Red Cliff Lodge, maar daar waren we ook snel uitgekeken.
DSCF2928
Om 16:15 uur waren Niels en ik weer op de camping en gingen lekker plonsen in het zwembad terwijl Saskia en Izaak de Jeep terugbrachten bij Canyonlands Adventures.
’s Avonds gingen we uit eten bij Eddie McStiffs, een restaurant op 10 minuten lopen van de camping. Bij binnenkomst hoorden we de liveband al spelen en werden we deze keer wél op een gezellige plek gezet. Het eten was erg lekker.
DSCF2935
Als toetje namen we een family-size ijscreatie, mmmmm.
DSCF2939
Onze buikjes hadden we helemaal vol gegeten. Dit restaurant raden we zeker aan als je Moab bezoekt!
Terug op de camping was het nog steeds erg warm (29 graden om 22:00 uur). Blijkbaar was er in de buurt een (bos)brand, want er reden veel brandweerwagens en politie over de weg en we roken een brandlucht. Gelukkig was dat snel opgelost en konden we gaan slapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten