dinsdag 23 augustus 2011

21/08 Dag 23: Grand Canyon–Sedona

Wat een heerlijke koude nacht was dit! We hebben eindelijk weer eens goed geslapen!
Om 07:30 uur gingen we ontbijten. Het enige dat we misten waren de eekhoorntjes. Bij bijna elke camping kwamen ze langs tijdens het ontbijt, maar in de Grand Canyon verstoppen ze zich voor ons.
IMG_1354
Om 09:00 uur reden we de camping af en parkeerden we de camper op Market Plaza. Hier vertrekt een shuttlebus richting het Visitor Center. De bussen rijden hier niet zo regelmatig als in andere parken waar we geweest zijn, maar we hebben alle tijd en wachten rustig op de bus.
IMG_1355
In het Visitor Center keken we een film over de Grand Canyon. Binnenin het Visitor Center zijn ze aan het verbouwen, dus er valt voor de rest niet zo veel te zien. Weer buiten liepen we naar het uitzicht punt over de Grand Canyon. Met het mooie ochtendlicht werden de foto’s nóg mooier dan gisteren.
IMG_1361
IMG_1366
IMG_1373
IMG_1370
Hierna stapten we weer op de shuttlebus (blue route) die ons naar het beginpunt van de Hermit’s Rest shuttlebus (red route) bracht. Het was druk in de bus, maar we konden gelukkig zitten. Al snel kregen we door dat deze bus enorm sloom rijdt en ook nog eens lange stops maakt. We wilden teruggaan, maar we wisten niet bij welke halte er een bus terug zou gaan naar het beginpunt. Uiteindelijk stapten we maar bij het eindpunt (Hermit’s Rest) uit, keken we wat rond en namen we de volgende shuttlebus terug. Hermit’s Rest was zeker geen rit van een uur in de shuttlebus waard.
Om 12:30 uur waren we weer terug in de camper, aten onze lunch op en reden de Grand Canyon uit. Bij de South Entrance is een IMAX Theater waar ze de film ‘Grand Canyon: The Hidden Secrets’ draaien. Hier wilden wij wel naartoe, alleen draaide de volgende film pas over drie kwartier! Gelukkig zat er een McDonalds tegenover de bioscoop om de tijd te doden. We aten er wat en ik uploadde het blog.
De film was spectaculair, vooral de vliegende beelden door de canyon.
Om 15:30 uur konden we op weg naar Sedona. Onderweg regende het zelfs!
IMG_1374
Om 17:30 uur kwamen we aan op Rancho Sedona RV Park. We hadden niet de leukste plek, maar we staan hier maar 1 nachtje. Een toppunt van deze camping zijn de restrooms. De wc-brillen glimmen helemaal en ook de douches zijn erg schoon. Er lagen zelfs diverse tijdschriften in de wchokjes voor mensen die eens even lekker willen zitten terwijl ze hun grote boodschap doen. Topservice toch?!
Voor de rest hebben we weinig van de camping gezien, want het werd al snel aardedonker. We konden hier geen kampvuur maken, dus we gingen maar binnen in de camper zitten waar de airco lekker loeide.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten