zondag 28 augustus 2011

25/08 Dag 27: San Diego–Doheny State Beach

We hebben weer heerlijk geslapen en ontbijten lekker in het zonnetje. De camping staat een paar kilometer van de kust af en hier is het dus mooi weer, maar we hebben gister in SeaWorld meegemaakt dat de zon zomaar achter de wolken kan verdwijnen. We hoopten dat we vanochtend, als we het centrum van San Diego gaan bekijken, geen last zouden hebben van de zeemist.
Om 09:00 uur vertrokken we van de camping en reden we naar Old Town, het oudste gedeelte van San Diego. Hier zette we de camper neer op een groot parkeerterrein en namen we de trolley naar het centrum.
IMG_1616
We stapten uit bij Fifth Avenue, volgens ‘de boekjes’ dé hoofdstraat van San Diego. Wij waren er om 10:00 uur en we vonden er niets speciaals aan. Sterker nog! Er liepen meer zwervers dan normale mensen over straat. We verplaatsten ons snel naar het naastgelegen Westfield Horton Plaza winkelcentrum.
IMG_1622
IMG_1621
We liepen de Macy’s in en langzaamaan werd het hier wat drukker met toeristen. Het aanbod aan winkels is hier niet heel erg speciaal, maar we konden hier wel lekker de tijd doden. We mogen op de volgende camping pas na 14:00 uur inchecken.
Via het winkelcentrum liepen we richting de zee. Weer vullen de zwervers het straatbeeld, maar ze leven vooral in hun eigen wereld en bemoeien zich niet met ons. Bij de zee staat een groot USS Midway schip. De rondleiding daar zou veel te veel tijd in beslag nemen, dus we liepen er alleen omheen. Vooral Izaak vond dit schip natuurlijk prachtig!
IMG_1627
IMG_1631
IMG_1636
Naast het schip staan meerdere ‘military related’ kunstwerken, waarvan deze de beroemdste is:
IMG_1639
In het parkje waar alle andere kunstwerken stonden aten we onze lunch op en gingen we weer terug naar de trolley. De trolley bracht ons weer naar Old Town en om 13:00 uur konden we op weg naar de volgende camping. San Diego had zeker niet de uitstraling en charme van San Francisco, maar misschien kwam dat ook omdat we er erg vroeg waren. Het werd er namelijk steeds gezelliger en drukker.
IMG_1625
Binnen een uur waren we van San Diego naar Doheny State Beach (in Dana Point) gereden. We staan hier op een camping aan het strand. We hadden geluk dat we een plek direct aan het strand konden veroveren op 1 februari (toen ging de inschrijving open). We staan hier zonder hookup, maar dat maakt ons niet uit. Het uitzicht dat je er voor terugkrijgt is verschrikkelijk mooi!
IMG_1648
De rest van de middag bleven we dan ook lekker bij het strand. Niels en Izaak gingen het (koude) water trotseren, maar bleven liever ook lekker zonnen op het strand.
IMG_1656
IMG_1650
Als avondeten hadden we wat restanten van de afgelopen dagen. Het einde komt namelijk in zicht. Het was niet veel, maar wel lekker!
IMG_1671
De zon ging langzaam onder in de zee en Niels stak het kampvuur weer aan. We hadden een gezellige avond en gingen pas laat slapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten